Wat is Die Goue Gale?

Die Goue Gale stelt een groep veertiende-eeuwse speellieden voor, die straatmuziek maakt. Het repertoire bestaat uit middeleeuwse liederen van diverse oorsprong, die op een zo authentiek mogelijke wijze worden vertolkt. Deze zijn verzameld in een speciaal Goue Gale Liederenboek.
Er is een groepsbiografie; een verhaal waarin beschreven staat wat voor groep Die Goue Gale in de veertiende eeuw was, en wie daar allemaal zoal bij hoorden.
De speellieden van Die Goue Gale dragen kostuums zoals veertiende-eeuwse speellieden die gedragen kunnen hebben. De groep voert ter herkenning een vaandel, dat op een rood-met-blauwe ondergrond een gouden (gele) zingende nachtegaal laat zien.

Uitstraling

De uitstraling van Die Goue Gale is die van een groep kleurrijke lieden die enthousiasme en plezier uitstralen in wat ze doen.
Die Goue Gale staat onder de muzikale leiding van een dirigent. Deze fungeert tevens als repetitor en studeert de liederen in met de gezellen. De repetities vinden elke 14 dagen in Dordrecht plaats. Voor elk optreden vindt er een generale repetitie plaats.

Stichting Die Goue Gale

Het uitvoerend orgaan van de groep is Stichting Die Goue Gale. Afspraken met opdrachtgevers en andere externe partijen worden uitsluitend door en met het stichtingsbestuur gemaakt.

Word gezel (donateur)!

Voor 20 euro (of meer) help je ons mee om het mooie en rijke middeleeuwse zangrepertoire in leven te houden en zo authentiek mogelijk vorm te geven. Wil je gezel worden, dan kan dit ook. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je kunt zingen. Heb je interesse meld je dan aan via ons contactformulier.
© 2009 - 2016 QREATION, design Peter Mul voor Die Goue Gale